Update Juni

Hallo vrienden, fans en volgers,

Het jaar 2016 zal voor ons de boeken in gaan als het meest enerverende jaar sinds de oprichting van het G4span en zelfs van de gehele paardensport carrière van Anne-Marie en mij.

De brand die in maart in de stallen heeft gewoed bracht een totaal andere voorbereiding van een WK jaar dan dat we gedacht hadden. Doordat er veel tijd en energie verloren is gegaan met afwikkelingen van deze ellende, werd de outdoor training later opgepakt. Nadat het indoor seizoen was afgesloten stonden enkele oefenwedstrijden op het programma om zo met het optimale span in Horst aan de start te komen. Echter de praktijk ging anders, we zijn naar Horst vertrokken met een nieuw paard welke bij ons nog geen wedstrijd had gelopen. Dit paard had zijn sporen in de 2span sport verdiend, liep in de training uitstekend, maar bleek voor ons span niet geschikt. De wedstrijd in Horst was weliswaar een nieuw begin maar dus nog geen succes.

In Windsor en Topolcilanky hebben we vervolgens het lek boven gekregen, één van onze vaste paarden heeft laten zien niet tegen de wedstrijd spanning in de dressuur te kunnen. De onrust die dit veroorzaakte bracht het resultaat van het hele span naar beneden.

Het span loopt inmiddels in de marathon en vaardigheid goed, maar in de dressuur gaat er weer gewisseld worden. Wij gaan deze samenstelling op enkele Nederlandse wedstrijden aan de start brengen en vervolgens gaan we eind juli naar Nebanice in Tsjechië om definitieve plaatsing voor het WK van september in Breda af te dwingen.

We houden jullie op de hoogte,
Hans