Verslag Lahden 2015

Op 17 juni vertrok het G4Span team naar het Duitse Lahden. Het team paarden bestaat ook dit keer uit Barry, Kiss, Zilfire, Nemo en Vorst. Het terrein is super mooi aangelegd met een prachtige dressuurbaan en voldoende ruimte om los te rijden. De paarden worden ook nu uiteraard weer fit bevonden tijdens de veterinaire keuring.

De weersomstandigheden zijn wisselend en de dreiging van regen is telkens aanwezig. Tijdens de dressuur worden net als in Vecses Kiss en Barry als achterpaarden in gezet en Zilfire met Vorst als voorspan ingezet. Tijdens de trainingen hebben de paarden laten zien steeds beter op elkaar ingespeeld te zijn en de verwachting is dan ook hoog. Tijdens de proef bouwt tegen verwachting in Vorst spanning op waardoor een verstorend beeld ontstaat en een hoge klassering in de weg staat.

De marathon bestond uit 8 zeer indrukwekkende hindernissen en een zeer zwaar traject waarbij de achterpaarden hun kracht nodig hadden. Juist op dit vlak hebben we dank zij onze woonomgeving geen enkel probleem. De achterpaarden waren Nemo en Barry en voorop deden Kiss en Vorst hun best. De marathon verliep zonder incidenten en vooral Vorst liet zien door zijn moed, durf en snelheid klaar te zijn voor dit grote werk. Ook Barry weet steeds beter zijn krachten te verdelen.

Zondag 21 juni werd de vaardigheid verreden en bleven alle ballen netjes op de pionnen liggen echter was er wel tijdsoverschrijding. De vaardigheid was erg leerzaam en zal in de toekomst nog beter gaan worden als de voorpaarden langer samenwerken. Al met al een erg leerzame wedstrijd geweest en een prima voorbereiding op de volgende wedstrijd in het Tsjechische Nebanice.