Verslag Nebanice, Beekbergen, Riesenbeck en Breda

Nebanice, Beekbergen Riesenbeck en Breda op rij.

Om de paarden voor 2016 (WK) de nodige ervaring op te laten doen en om te kijken wat tijdens de wedstrijden de beste samenstelling van de paarden zal zijn, heeft Hans met zijn team deze zware wedstrijden kort op elkaar gereden. Elke wedstrijd werden de paarden in wisselende samenstellingen gereden en ook tijdens de onderdelen werden de paarden anders ingezet dan gebruikelijk was.

Het doel hiervan was om de paarden meer allround te maken zodat inzet op verschillende posities tot de mogelijkheden behoort. Ook kon hierdoor goed gekeken worden naar de belastbaarheid van de paarden. Het risico hiervan is dat de resultaten tegen kunnen vallen, maar dat beter gezien kan worden waar de echte kwaliteiten van de paarden liggen. Tijdens deze 4 wedstrijden waren er dan ook zeer verrassende momenten waarop in de training rekening mee moet worden gehouden. De paarden die ingezet zijn waren Barry, Calle, Vince, Horus, Kiss, Vorst en Zilfire.

Er kwamen verrassende dingen naar voren zoals Zilfire die het geweldig achterin doet tijdens de dressuur en Vince die prachtig meewerkte als linker voorpaard. Thuis tijdens de trainingen worden ook Wick en Flux ingepast om zo met de optimale mix het WK jaar in te gaan. De plannen en doelstellingen zoals die er waren zullen onveranderd nagestreefd worden en er zal hard gewerkt gaan worden naar 2016.

De resultaten van deze 4 wedstrijden waren:
Nebanice van 9 tot 12 juli : 13e plaats
Beekbergen van 16 tot 19 juli : 6e NK, 19e plaats internationaal
Riesenbeck van 30 juli tot 2 augustus : 25e plaats
Breda van 3 tot 5 september : 15e plaats

Dank aan iedereen die dit seizoen weer geweldig heeft geholpen, meegeleefd en ook is blijven motiveren op elk gebied.