Verslag Vecses 2015

Op 1 juni werd er met het team koers gezet naar Vecses onder de rook van Boedapest in Hongarije. Met 2 chauffeurs op de vrachtwagen was er tijdwinst te behalen om zo op het wedstrijdterrein tot een goede voorbereiding te kunnen komen. De tempratuur in Vecses was zoals gewoonlijk voor onze begrippen hoog en ging ook nu soms over de 30 graden. Hans maakte met zijn span deel uit van het Nederlands team samen met Koos de Ronde en Ijsbrand Chardon en de concurrentie was voornemens het de Nederlanders moeilijk te maken.

Tijdens de veterinaire keuring werden de paarden allen fit bevonden en kon de voorbereiding op een goede dressuurproef beginnen. Er was gekozen om Kiss met Barrie als achter span in te zetten Zilfire en Vorst voorop de proef te laten lopen. De proef liep naar behoren en het voorspan werkte goed samen en lieten zien dat er nog meer progressie in zit, het resultaat was 55 strafpunten.

Na dit resultaat stond het verkennen van de hindernissen in de planning en al snel werd duidelijk dat het op zaterdag 6 juni een zware marathon ging worden met enkele technische hindernissen en het venijn aan het eind door een waterbak te moeten rijden met zeer lange lijnen. Verschillende teams gaven aan dat het traject onredelijk was maar de jury en organisatie bleven bij hun standpunt dus de marathon werd gereden zoals uitgezet. In het G4Span kamp was de strategie bepaald en de marathon liep naar behoren waarbij ook oog was voor het welzijn van de paarden ( om 06.00 uur in de ochtend werd de plaatselijke markt opgeschrokken door een lid van het G4Span team om alle wortels op te kopen). De paarden die deze klus klaarden waren Barry, Nemo achterin en Kiss met de supersnelle Vorst voorop.
Op zondag 7 juni diende een zeer moeilijke vaardigheid aan en er moest gepresteerd worden om de druk erop te houden bij de concurrentie.
Het parcours verliep voorspoedig maar de paarden moesten goed bij de les gehouden worden. Door langs poort 12 te rijden was de klassering over.
Door de overige leden van het landenteam werd de vaardigheid netjes afgesloten zodat Hans met de leden van het landenteam op het ereschavot de gouden plak in ontvangst kon nemen.