Verslag Horst 2015

De eerste internationale wedstrijd van het seizoen 2015 in Horst is verreden.

In het weekend van 17, 18 en 19 april is de internationale wedstrijd in Horst met een groot en kwalitatief hoog deelnemersveld verreden. Op donderdagmiddag bracht Hans zijn team paarden voor de Veterinaire keuring en werden ze allen goedgekeurd. Voor deze wedstrijd was de keus van de paarden gevallen op Kiss, Nemo, Barry, Zilvere en Vorst.

Nadat de paarden goed bevonden waren kon alle energie in de voorbereiding van de dressuurproef gestopt worden. Deze dressuurproef zou voor Zilvere zijn eerste Internationale optreden worden. Met de wetenschap dat hij geweldig kan bewegen is hij ook een aanwinst binnen het team.

Vrijdagmiddag moest de proef verreden worden en tijdens het losrijden was de ontspanning bij Vorst en Zilvere goed aanwezig. Hans en zijn paarden werkten hard om een goede proef neer te zetten, door wat opkomende spanning bij de paarden werden er kleine fouten gemaakt wat voor een hoge klassering desastreus is, maar het goede gevoel voor de toekomst zeker niet laat verdwijnen. Het eindresultaat was 64 pnt.

Voor de marathon wordt zaterdagochtend de definitieve route binnen de hindernissen bepaald en zijn de laatste bijstellingen gedaan. Er staan pittige hindernissen en vooral hindernis 2,3 en 7 dwingen respect en veel stuurmanskunst af.

Zaterdagmiddag is de start en het A en overgangstraject verlopen goed zonder strafpunten. In het E traject dienen dit keer 7 hindernissen gereden te worden, hindernis 1 loopt netjes en er wordt een prima tijd neergezet. Hindernis 2 loopt ook prima en het vertrouwen is goed aanwezig. In hindernis 3 is besloten om een mix van korte en lange lijnen te rijden wat resulteert in een snelle tijd. De altijd spectaculaire waterbak loopt ook goed. De zware boshindernis loopt als en speer en hier wordt een 2e tijd neergezet. Hindernis 7 is erg technisch en kost te veel tijd door een miscommunicatie tussen rijder en voorpaarden.

Op zondag staat de vaardigheid opgesteld en ook deze proef liegt er niet om. Hans stuurt zijn team prima door de proef wel is hij iets te langzaam en valt er een bal.

Alle opgedane ervaringen zijn inmiddels geëvalueerd en de wedstrijd in Uden is op 1,2 en 3 mei de volgende op een goede voorbereiding in Windsor (UK).