Verslag Uden 2015

Het Gelders vierspan team zet de Slabroekse Paardendagen in Uden op naam.

Op 1,2 en 3 mei zijn we afgereisd naar Uden om daar als voorbereiding op de internationale wedstrijd in Windsor (UK) te zien hoeveel effect de laatste trainingen gehad hebben. Er is besloten om dagelijks heen en weer te reizen om zo thuis ook de andere paarden te kunnen trainen. De paarden waarmee gereden is zijn Kiss, Barry, Vorst, Zilvere en Nemo.

De dressuur is goed verlopen en de beide voorpaarden Zilvere en Vorst laten beiden zien wat hun kwaliteiten zijn. De proef werd beoordeeld met 55 strafpunten en dit leverde de 1e plaats op. Met de wetenschap dat er nog steeds verbeterpunten zijn kan er dus nog meer uitgehaald worden.

Op zaterdag werd een pittige marathon verreden. De hindernissen hebben ook nu zeer technische elementen en er zijn enkele hindernissen met lange lijnen. Het is geweldig om te zien hoe Vorst naast Kiss super stuurbaar wordt en dat hij elke poort induikt. Barry doet rechts achterin goed werk en brengt zichtbaar power in het span. Op bijna alle hindernissen wordt de snelste tijd neergezet en ook de marathon wordt winnend afgesloten.

Zondag 3 mei is het laatste onderdeel, de vaardigheid, er staat een zeer pittig parcours met 20 poorten waarvan 2x een slalom. Hans stuurt het team keurig rond weet ook dit onderdeel bovenin te eindigen en sluit de totale wedstrijd winnend af.

De reis naar Windsor kan met een gerust hart worden ondernomen aangezien we van 12 tot en met 17 in Engeland zijn om de Royal Windsor Horse show mee te rijden.