Verslag Windsor 2015

Royal Horse Show Windsor 2015

Maandag 11 Mei 2015 om 20.45 uur werd de vrachtwagen gestart en koers gezet richting Calais om daar met de boot de oversteek te maken naar Dover. De reis verliep voorspoedig en ongeveer om 06.00 uur op dinsdagochtend stond het voltallige team op het terrein in Windsor. Ook nu stonden we dicht bij de rivier de Thames. Het deelnemersveld bestond uit 28 teams uit 10 verschillende landen t.w. USA, AUSTRALIE, URUGUAY, SWEDEN, FRANKRIJK, BELGIË, DUITSLAND, SPANJE, ENGELAND en uiteraard NEDERLAND.

De veterinaire keuring leverde ook nu geen probleem op voor de paarden en werden allen goed en fit bevonden. De paarden die ingezet werden waren Vorst, Zilvere, Barry, Nemo en Kiss. De eerste 3 waren voor het eerst op een buitenlandse wedstrijd samen.

Op donderdag moest de dressuur verreden worden en de verwachting was hoog. Er was de afgelopen dagen flink getraind en ook op woensdag lieten de paarden zien er klaar voor te zijn. Het eerste gedeelte van de proef verliep volgens plan, maar toen tijdens het stapgedeelte de muziek te aantrekkelijk werd liet Zilvere zien wat wedstrijdspanning kan doen en bleef hij flink dribbelen. Het resultaat viel hierdoor tegen.

De vrijdag werd besteed aan de voorbereiding van de marathon en het ontvangen van de uit Nederland overgekomen supporters. De 8 marathonhindernissen waren zwaar, maar konden goed gereden worden als de paarden goed in de hand stonden. De bondscoach gaf Hans de opdracht alles uit de kast te halen om zo een hogere klassering op het bord te krijgen. Kiss en Vorst moeten het samen voorop doen en laten zien enorm snel te zijn, Barry en Nemo nemen het zware werk voor hun rekening. De eerste 4 hindernissen liepen super en werden snel gereden. Op hindernis 5 en 6 moest het iets rustiger om vervolgens op hindernis 7 en 8 weer vol gas te kunnen geven. Er waren geen noemenswaardige haperingen en het eindresultaat was voldoende voor een 11e plaats in de marathon.

Zondagmorgen de vaardigheid staat met 20 poorten enorm moeilijk. Er zal veel gevergd worden van Hans en zijn paarden. Doordat ook collega menners deze hinder ondervinden weet Hans nog enkele plaatsen te klimmen en sluit de wedstrijd af met een keurige 14e plaats. Na een grondige analyse is er op elk onderdeel nog vooruitgang te boeken dus zal ook de komende tijd weer hard gewerkt worden om een nog beter resultaat neer te zetten.

Ook dit jaar was de steun van supporters en toeschouwers geweldig. Ook de vele telefonische en Facebook reacties waren overweldigend, het is fijn dat er zo meegeleefd wordt.

 


Filmpjes Windsor 2015